Kaarinan Veneilijät Ry

Kilpailutoiminta

Marskär Open 2021 kilpailukutsu ja ilmoittautuminen

 

 

Juniorikilpailutoiminnan lisäksi seuran tavoitteisiin on kuulunut alusta alkaen myös navigaatio- ja purjehduskilpailujen järjestäminen.

KaaVen junioritoimikunta järjesti ensimmäisen kerran optimistien ja E-jollien piirimestaruuskilpailut Lemun aukolla 11.―12.8.1984. Osanotto kilpailuihin oli kohtalainen ja järjestelyt sujuivat lievästä alkukankeudesta huolimatta moitteettomasti.
 
Toinen merkittävä tapahtuma on KaaVen omat mestaruuskilpailut Marskär-purjehduskilpailut. Se purjehdittiin ensimmäisen kerran yhdistyksen sisäisenä kilpailuna 18.8.1984. Tapahtumasta tuli sittemmin vankka perinne niin purjehduksen kuin jälkilöylyjenkin osalta.

Marskär-Open


Purjehduskautena 1988 otettiin seuraava merkittävä askel ja Marskär-purjehduskisa avattiin yleiseksi alueelliseksi piirin mestaruuskilpailuksi. Samassa yhteydessä tapahtuma nimettiin uudelleen, sittemmin vakiintuneeksi, Marskär-Open -nimeksi.

Vuonna 1993 oli kisassa osallistujia 47 ja seuraavaksi vuodeksi osallistujamäärä kasvoi jo yli viidenkymmenen venekunnan.

Kansallinen taloudellinen taantuma 90 luvun lopussa kuitenkin toi kaikille alueen purjehduskilpailuille takapakkia osallistujamäärissä. Niin myös Marskär-Open kisalle. Vuosituhannen taitteessa kisan osallistujamäärä kävi alimmillaan lähes 20:ssä nousten siitä kuitenkin tasaisesti tämän jälkeen. Kilpailu on kuitenkin kaiken aikaa säilynyt alueen yhtenä suurimman osallistujamäärän keränneistä purjehduskisoista.

Hallonholm eli lohisoppapurjehdus

Marskär - Hallonholm purjehduskilpailun lähtö 1997. Kuva Olli Säilä

Seurassa tarvitaan myös sisäinen kilpailu, jossa perhepurjehdukseen tarpeelliselle leikkimielelle on myös sijaa. Oman Hallonholm -tukikohdan hankinta 1990 loi tähän oivalliset puitteet.

Tähän uuteen kisaan osallistui alkuvuosina veneitä toistakymmentä vuosittain. Uuden vuosituhannen alkuun tultaessa, oli tämä sisäinen kilpailuinnostus hiipunut vain muutamaan osallistujaan. Erääksi syyksi osoitettiin lauantaiaamuna Marskäristä starttaava kilpailu, johon purjeveneiden ei ollut aina helppo ehtiä mukaan.

Vuonna 2002 kilpailun reitti muutettiin Airisto-Hallonholm -reitiksi. Vuonna 2004 tapahtuma siirrettiin toukokuun lopusta kesäkuun puoliväliin. Näiden muutosten myötä myös jäsenten kiinnostus tapahtumaa kohtaan on kasvanut.

Hallonholm-kisaan osallistuvat venekunnat, samoin kuin kaikki muutkin kisan aikaan Hallonholmissa vierailevat KaaVelaiset, on muonitettu perinteisesti paikan päällä keitetyllä lohisopalla sekä siihen kuuluvilla virvokkeilla.

Liity jäseneksi
Liity jäseneksi