Kaarinan Veneilijät Ry

Katsastustoiminta

Katsastustoiminta on Suomen Purjehdus ja Veneilyn johtamaa toimintaa ja täsmentää katsastusjärjestelmää seuraavasti:

Katsastus on jatkuvaa ja yhtenäistä

Veneiden peruskatsastuskausi on 5 vuotta ja sen tarkoituksena on pitää vene koko ajan katsastettuna. Väliin syystä tai toisesta jätetyt vuosikatsastukset päättävät koko peruskatsastuskauden ja edessä on uusi peruskatsastus.

Katsastustapahtuma edellyttää aina katsastajan käyntiä veneessä yhdessä veneenomistajan kanssa. Katsastusta ei voi suorittaa ilman, että veneenomistaja tai hänen edustajansa on läsnä, eikä runkokatsastusta voi suorittaa veneenomistaja itse ilman katsastajaa.

Katsastusta ei tehdä muille kuin katsastusyhteistyössä mukana olevien jäsenseurojen jäsenten veneille.

Veneet katsastetaan kesäkuun loppuun mennessä.

Peruskatsastus alkaa runkokatsastuksella veneen ollessa poissa vedestä ja tyhjänä sekä luukut auki niin, että rakenteet on helppo tarkastaa. Peruskatsastus jatkuu, kun vene on laskettu vesille ja varusteltu purjehduskuntoon. Katsastustapahtumasta tehdään pöytäkirja, samalla kirjoitetaan uusi venetodistus ja vene saa uuden katsastustarran. Peruskatsastus suoritetaan myös aina, kun vene halutaan KAAVEn rekisteriin.

Muina vuosina katsastus suoritetaan purjehduskuntoon varustetussa veneessä. Silloin tulee veneessä olla myös katsastuspöytäkirjan keltainen kappale ja venetodistus.

Liity jäseneksi
Liity jäseneksi